Antalya Gezi Rehberi

Alışveriş

Antalya yöresinde el sanatlarının pek çok çeşidiyle karşılaşabilirsiniz. Çuval, heybe kilim ve seccade gibi dokuma sanatları Antalya’ya göçebe Türkmen kültüründen miras kalmıştır. Yakınlarınızı sevindirmek istiyorsanız bu dokumlar Antalya’yı yansıtan en uygun hediye seçeneği olabilir.

Antalya’nın her türlü meyve ve sebzeden yapılan leziz reçellerinin tadı damağınızda kalacak. Şehirden ayrılırken yanınıza bir iki kavanoz reçel almanızı tavsiye ederiz.

Yiyecek – İçecek

Antalya, sahip olduğu tarihi zenginliği, mutfak kültürüne de yansıtabilmiş bir şehir. Akdeniz, Yörük, Ortadoğu, Girit mutfaklarından lezzetlerin hâkim olduğu Antalya, turizmin gelişmesi ve göçlerle birlikte hem dünya hem de Türk mutfağından her türlü lezzetin bulunabildiği bir kent haline gelmiş.

Kuşkusuz bu mutfağın lezzet kaynağı Antalya’nın verimli toprakları, yaylalarıdır. Turunçgiller, tahin, keçi eti ve sütü Antalya yemeklerinde yoğun olarak kullanılıyor. Şehrin, tadına bakılması gereken lezzetlerini de şöyle sıralayabiliriz: Piyaz, kölle, hibeş, cive, kabak tatlısı, kulaklı çorba ve 1001 çeşit Antalya reçeli.

Gece Hayatı

Renkli gece hayatıyla bilinen özel bir yer Antalya. Liman ve marina çevresine dizilmiş gece kulüpleri ve diskolar; rock, tekno ve hip hop müziklerini sevenler için doğru noktalar olabilir. Kaleiçi sokaklarında ise ufak rock barlarda ve dans gösterilerinin sabaha kadar sürdüğü kulüplerde eğlenebilirsiniz.

Konaklama

Antalya’da konaklama konusunda Türkiye’nin en geniş yelpazesine sahip ilidir. Özellikle turizmin başkenti olması sebebiyle 5 yıldızlı oteller ve 1. sınıf tatil köylerini bu bölgede tercih edebilirsiniz.